מחקר חדש בבריטניה

עדשות מגע רבות עושות שימוש בחומרים מסרטנים

פרופסור יוסף פיקל מנהל מחלקת עיניים ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד: "המחקר אכן מצביע על אפשרות של קשר בין סרטן לבין שימוש בעדשות – אך יש צורך במחקרים נוספים"
עדשת מגע. קרדיט: freepik

מחקר חדש שמתפרסם בגרדיאן הבריטי מצא כי בעדשות מגע רבות בארה"ב נמצאו כימיקלים המכונים "כימיקלים לנצח", הכינוי ניתן להם לאור העובדה שהם לא מתפרקים באופן טבעי, בנוסף נמצא קשר בינם לבין סרטן, סיבוכים עובריים, מחלות כבד כליות ועוד.

עורכי המחקר בדקו עדשות מגע של שלוש חברות גדולות בארה"ב ובבדיקת מעבדה נמצא כי הן מכילות חומרים – מינרליים הידועים כחומרים העלולים לגרום לסרטן. השימוש במינרלים המדוברים בעדשות נעשה בגלל היכולת שלהם לסייע במניעת הצטברות חיידקים לצד שמירה על העדשות חלקות ונוחות לשימוש.

החוקרים לא הצליחו לגלות מה ההשפעה הישירה על העיניים שבאות במגע עם העדשות.

עם זאת, המחקר מציין מחקר סיני קודם שמצא קשר בין אותם כימיקליים למספר מחלות עיניים.

החוקרים מציינים כי החברות השונות לא מחויבות לחשוף מתי ובאיזה כמות הם משתמשים בכימיקליים המדוברים מכיוון שבארה"ב הדבר נחשב לסוד מסחרי, מנגד – האיחוד האירופי כבר שוקל הגבלה בשימוש בהם.

פרופ' פיקל מנהל מחלקת עיניים ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד: "לאורך השנים עלו ובאו מחקרים שונים שביקשו לבדוק את הקשר בין מחלות עיניים שונות לבין שימוש בעדשות מגע, עד כה ללא הצלחה ייתרה.

גם המחקר הנוכחי, לא מצא קשר מובהק לכך. ייתרה מכך, עורכי המחקר מדגישים כי שימוש בחומרים המדוברים נעשה גם בנייר טואלט, מכלי מזון מפלסטיק ואף במיצי פירות. האם שימוש בעדשות מגע לאורך זמן הוא דבר בריא ? בוודאי שלא. האם הוא מסרטן ? ייתכן, אבל המחקר הנוכחי לא מספק תשובה חד משמעית. בנוסף, חשוב להדגיש כי לפחות חלק מהעדשות שנבדקו במחקר לא נמצאות בשימוש רחב בישראל. המחקר המדובר חשוב, אך יש צורך במחקרים נוספים טרם הסקת מסקנות".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: haredim.ashdod@gmail.com

הורידו עכשיו את האפליקצייה המובילה של 'חרדים אשדוד' אליכם לנייד
תגובות
אין לשלוח תגובות שאינם הולמות או מכילות דברי לשון הרע, הסתה ורכילות.
במידה ולא ניתן להגיב - הכתבה סגורה לתגובות.
עדכון תגובות במייל
עדכן אותי על
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
אולי יעניין אותך
עוד כותרות
error: Content is protected !!
דילוג לתוכן