חשש לפרצת אבטחה חמורה באסותא: נרשמה פעילות סייבר חריגה – אך המידע הרפואי נותר חסוי.
ע״פ הדיווח ב׳מעריב׳ במהלך סוף השבוע האחרון התקבל דיווח על פעילות חריגה במערכות המחשוב של בית החולים אסותא באשדוד, שהוביל לפתיחת בדיקה מצד יחידת הסייבר של משרד הבריאות ורשות הגנת הפרטיות במשרד המשפטים.
עוד מאתר “מעריב”, מדובר בפעילות חשודה שנרשמה באתר האינטרנט הציבורי של הרשת, אשר יכלה להוביל לחשיפת פרטי מידע אישיים של מטופלים – בהם שמות, מגדר ומידע שאינו רפואי. עם זאת, מדגישים באסותא כי “לא הייתה כל חדירה לתיקים רפואיים ולא דלף מידע רפואי אישי או רגיש.”
בבית החולים מסרו כי האירוע טופל באופן מיידי על ידי צוותי אבטחת המידע של הרשת, אשר חסמו את הגישה ואבטחו את המערכות. בנוסף, על פי ההצהרה, “אין כל עדות לשימוש לרעה במידע שנחשף.”
בינתיים, הגורמים המוסמכים ממשיכים לבחון את האירוע, ובודקים האם קיימת אפשרות של חדירה רחבה יותר או פגיעה בפרטיות לפי חוק הגנת הפרטיות. מדובר בפרצה חמורה נוספת לשורת ניסיונות פריצה למערכות בריאות בשנים האחרונות – מגמה מדאיגה לנוכח כמות המידע הרגיש המאוחסן במערכות אלו.
במערכת הבריאות מדגישים את חשיבות אבטחת הסייבר בבתי חולים, ומדגישים כי הנושא נמצא בעדיפות עליונה: “הפרטיות של המטופלים היא קו אדום, ואנו נפעל בנחישות כדי להבטיח שלא תיפגע”.